به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری آلمان، ویکی لیکیس کمپینی برای دریافت ۱۰۰ هزار یورو کمک مالی راه اندازی کرده تا از این طریق بتواند به کسانی که اطلاعات محرمانه از پیمان تجارت آزاد میان اروپا و آمریکا در اختیارش قرار می دهند جوایزی اعطا کند.
این کمپین با سقف ۱۰۰ هزار یورو برای جمع آوری کمکهای مالی عمومی (crowdfunding) راهاندازی شده و قرار است منابع مالی به دست آمده از این کمپین برای اهدای جایزه و مشوق به کسانی مورد استفاده قرار گیرد که اطلاعات محرمانهای از مذاکرات جاری میان اروپا و آمریکا برای پیمان تجارت آزاد دارند و آن را در اختیار این وبسایت افشاگر قرار می دهند.
بر اساس این گزارش تا عصر دیروز سه شنبه، ویکیلیکس یک پنجم مبلغ تعیین شده به عنوان سقف کمکهای مالی را از طریق کمکهای عمومی دریافت کرد. «یانیس واروفاکیس» وزیر اقتصاد یونان، «ویوین وستوود» طراح مد بریتانیایی و بسیاری دیگر از چهرههای سرشناس، از جمله کسانی بودند که برای تامین درخواست ویکیلیکس اقدام به کمک مالی کردهاند.
ویکیلیکس در توضیحی که برای این کمپین نوشته، آورده است: «تقریبا همه جوانب پیمان تجارت آزاد میان آمریکا و اروپا (TTIP) مخفی و محرمانه مانده و مذاکرهکنندگان آمریکایی و اروپایی از نشت هرگونه اطلاعات و جزئیاتی درباره آن خودداری میکنند. هدف ویکی لیکس از راهاندازی این کمپین این است که اطمینان حاصل کند اروپاییها سرانجام میتوانند پیش از امضای پیمان، مفاد هراسآور آن را بخوانند.»
مذاکرات برای امضای پیمان تجارت آزاد (TTIP) میان آمریکا و ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا از سال ۲۰۱۳ آغاز شده و از ابتدا به خاطر ماهیت محرمانه اش با اعتراضات گستردهای از سوی نهادهای مدنی و فعالان اروپایی مواجه شده است.
برخی از رهبران اروپایی خواستار پایان مذاکرات مرتبط با این پیمان تا پایان سال جاری میلادی شدهاند، اما بسیاری از ناظران میگویند بعید است که چنین ضربالاجلی مجال تحقق داشته باشد.
منتقدان نگران هستند که با نهایی شدن این پیمان بحثبرانگیز، همه مسائل مرتبط با حقوق مصرفکنندگان نادیده گرفته شود و قوانین نامطلوبی در حمایت از کمپانیها به تصویب برسد که حقوق مصرفکنندگان را زیر پا میگذارد.
پیمان تجارت آزاد که با عنوان «پیمان همکاری در زمینه تجارت و سرمایهگذاری ترانس آتلانتیک» (TTIP) شناخته میشود، در صورت نهایی شدن، بزرگترین پیمان تجارت آزاد جهان خواهد بود که به موجب آن نزدیک به ۶۰ درصد از خروجی اقتصاد جهانی در بازاری با ۸۵۰ میلیون مصرفکننده به اشتراک گذاشته خواهد شد.
رفع موانع گمرکی، یکسان سازی استانداردها در فعالیت های اقتصادی و تعیین مقرراتی در ارتباط با محیط زیست از جمله مفاد این پیمان هستند.
نظر شما